Ravintola Esplanadi - Helsingin keskustasta löytyy ravintolamaailman klassikot ja uutuudet

Julkaistu: 25 October 2022

Ravintolamaailma ja ruokakulttuuri ovat koko ajan muutoksessa; tulee uusia ravintoloita, makuja, trendejä ja tapoja valmistaa sekä tuottaa ruokaa. Ruokakulttuurin tärkeimpiä teemoja on ollut viime vuosien aikana kestävä kehitys, laatu ja etiikka. Kiinnostaako ravintolamaailman ja ruokakulttuurin muutokset ja haluaisit lukea aiheesta lisää? Siinä tapauksessa, tervetuloa blogin pariin. Käsittelemme blogissa ruokakulttuuria ja ravintola maailmaa. Tämänkertaisena aiheena on ruokakulttuurin muuttuvat trendit ja mikä on tällä hetkellä pinnalla. Mitä löytyy esimerkiksi hakusanoilla ravintola Esplanadi tai ravintola keskusta? Hakutulokset tuskin ovat samat kuin muutama vuosi sitten.

Kestävä kehitys, laatu ja etiikka ovat tärkeitä teemoja myös ruokakulttuurissa

Kestävän kehityksen tavoitteena on, että pystymme turvaamaan myös tuleville sukupolville hyvät elämisen edellytykset. Kestävään kehitykseen liittyy resurssien kestävän käytön, luonnon toiminnan ja sen kestokyvyn turvaaminen sekä myös kulttuurisia ja sosiaalisia ulottuvuuksia. Taloudellisen kasvun tulisi toteutua niin, että se ei tapahdu luonnon ja lajien monimuotoisuuden kustannuksella tai liialla velkaantumisella. Sosiaalinen kestävyys on tasa-arvoisuutta ja perushyvinvointia sekä tasa-arvoisuutta. Kulutamme luonnon resursseja joka päivä ja hiilijalanjälkemme koostuu ruuasta, liikkumisesta, asumisesta ja muusta kulutuksesta. Ei ole yhdentekevää kokonaisuuden kannalta, miten esimerkiksi ruokamme tuotetaan ja miten ravintoloissa panostetaan vastuullisuuteen, eettisyyteen ja terveellisyyteen. Ravintola-alalla ja ruokakulttuurissa kestävän kehityksen arvoja voidaan toteuttaa monella eri tavalla.

Miten ravintola voi toteuttaa kestävän kehityksen arvoja toiminnassaan

Ravintolaa tai kahvilaa voi pyörittää myös pyrkimällä edistämään kestävän kehityksen ja ekologisuuden arvoja. Ravintolassa kestävää kehitystä voidaan toteuttaa kiinnittämällä esimerkiksi huomiota siihen, miten ja missä raaka-aineet ovat tuotettu. Ravintolan toiminta voidaan perustaa luomuun ja satokausiajatteluun, puhtaiden ja kestävästi tuotettujen, kotimaisten raaka-aineiden ja pentuottajien tuotteiden käyttöön. Tärkeää on myös ruokahävikin minimoiminen tai sen syntymisen välttäminen kokonaan. Ravintola voi myös mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi kasvattaa osa omaan käyttöön tulevia yrttejä ja muita raaka-aineita. Satokauden mukaan muunneltavissa olevan ruokalistan suunnittelu ja käyttö, jossa käytetään kulloinkin saatavilla olevia raaka-aineita sekä kierrätyksen ja kompostoinnin toimiva järjestäminen. Myös Helsingin keskustassa on ravintoloita, joiden pääperiaatteena on kestävän kehityksen turvaaminen, laatu ja etiikka. Ravintola Esplanadi hakusanoilla löytyy paljon erilaisia ravintoloita Helsingin keskustan alueelta, kuten Ravintola Rioni Oy.

jaa